FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović: iza prosvjeda stoji i dio politike

Autor: dmus
BIHAĆ, 26. veljače 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u subotu je u Bihaću rekao kako je pravo na prosvjed ustavno pravo građana Hrvatske, ali i dodao kako iza prosvjeda nesporno stoji i dio politike.

Odgovarajući na pitanje novinara nakon sastanka s političkim vodstvom Unsko-sanskog kantona u Bihaću, gdje je svojim dolaskom upriličio 751. obljetnicu grada, Josipović je ponovio svoje stajalište da je pravo na prosvjed ustavno pravo hrvatskih građana, ali ih je pozvao da to čine u skladu s zakonom.

U odgovoru na pitanje da prokomentira činjenicu da je i sam prozvan za nedovoljnu pomoć u slučaju hrvatskog branitelja Tihomira Purde, Josipović je kazao kako su i vlada i on u okviru nadležnosti učinili sve što je potrebno i izrazio nadu da će se rezultati toga vidjeti.

"Naravno da uvijek netko može biti nezadovoljan i na to ima pravo, kao što je potpuno jasno da i dio politike stoji iza tih prosvjeda", kazao je predsjednik Josipović. "No, i to je dio političkog života i ja tu nemam nikakvih posebnih komentara ni primjedaba", dadao je.

Hrvatski predsjednik ustvrdio je kako je prosvjede djelom generirala i teška gospodarska situacija u zemlji, napomenuvši kako prosvjedi neće riješiti problem sam po sebi i naglasivši kako su pravi put izlaska iz krize projekti o kakvima je razgovarao sa sugovornicima danas u Bihaću.

U izjavi za novinare nakon sastanka s čelnicima Unsko-sanskog kantona, Josipović je kazao kako se govorilo o realizaciji važnih projekata poput plinifikacije, obnove unske pruge i aerodroma Željave, te o razvoju konzularnih odnosa.

Hrvatski predsjednik rekao je kako su na sastanku, osim političara, bili i stručnjaci za pojedina područja iz velikih državnih tvrtki koje se bave navedenim aktivnostima, te izrazio uvjerenost da će "neki rezultati" biti vrlo brzo vidljivi.

Izrazio je nadu da će Unsko-sanska pruga biti otvorena možda već za tri mjeseca, a da će se do kraja godine prikupiti svi potrebni dokumenti za plinovode, da će uskoro u Bihaću zaživjeti redoviti konzularni dani Republike Hrvatske i da će stručnjaci ubrzo provjeriti može li se i na koji način aerodrom Željava, koji je dijelom u BiH a dijelom u RH, privesti svrsi.

"Ovo je primjer kako se između dviju država, BiH i Hrvatske, mogu vrlo učinkovito i produktivno nadograđivati inače dobri politički odnosi", ocijenio je hrvatski predsjednik.

(Hina) xdam ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙