FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski SDP: nismo ugrozili rok za kandidaturu za EP u atletici

Autor: pgas
SPLIT, 25. veljače 2011. (Hina) - Klub vijećnika SDP-a u splitskom Gradskom vijeću danas je kasno popodne odbio optužbe predsjednice tog vijeća Nevenke Bečić i dogradonačelnice Anđelke Visković da je današnjim prekidom sjednice vijeća zbog nedostatka kvoruma dovedena u pitanje kandidatura Splita za domaćinstvo Europskog prvenstva u atletici 2016.

"Nije točno da je kandidatura dovedena u pitanje prekidom današnje sjednice, jer grad nije niti možebiti biti nositelj organizacije atletskog (europskog) prvenstva. Nositelj organizacije može biti samo Hrvatski atletski savez (HAS) koji za to mora imati suglasnost Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i hrvatske vlade", navodi se u priopćenju kluba vijećnika SDP-a.

SDP-ovi vijećnici su skupa s HNS-ovim, HDZ-ovim i HSP-ovim vijećnicima napustili sjednicu gradskog vijeća pa ih vladajuća Hrvatska građanska stranka optužuje (HGS) da su ugrozili kandidaturu Splita za organizaciju tog natjecanja, jer je krajnji rok za kandidaturu, kako su rekli u HGS-u, 28. veljače ove godine.

"Kad bi tvrdnja o gubitku kandidature bila točna, za to bi bila odgovorna sadašnja vlast koja je čekala zadnji trenutak, prejudicirajući odluku gradskog vijeća. I kad su napokon nakon tri mjeseca sazvali sjednicu gradskog vijeća, nisu u stanju osigurati kvorum", navodi se u priopćenju.

Po tumačenju SDP-ova kluba vijećnika stavljanjem naglaska na velika događanja, HGS pokušava prikriti loše stanje u gradu.

"Danas je gradsko vijeće trebalo raspravljati o kandidaturi za atletsko (eurospko) prvenstvo 2016., a da nemamo nikakvu informaciju kakvu bi korist Split trebao imati od toga", ističe se u priopćenju. Također se navodi da grad još nije objavio izvješće "o prihodima i rashodima" za prošlogodišnji atletski kup kontinenata, niti je poznato kakvu je korist grad imao od organizacije tog natjecanja.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙