FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razotkrivena skupina dilera

Autor: mvra
ZAGREB, 24. veljače 2011. (Hina) - Zagrebačka policija razotkrila je skupinu dilera kojoj je počela ulaziti u trag prije mjesec dana nakon što je u kući u Sesvetama kojom se korisiti jedan od njih pronašla 17,5 kilograma marihuane.

Sve je počelo 20. prosinca kada je 27-godišnjak nakon što je ugledao policajce htio pobjeći vozilom u kojem je bila njegova dvije godine mlađa supruga, ali je izgubio nadzor nad automobilom i stao. Potom je izašao van s paketom u ruci i pobjegao u šikaru. Policajci ga nisu tada uspjeli uhvatiti, no policijski pas je na livadi kojom je bježao pronašao paket s pola kilograma marihuane.

U pretrazi kuće i okućnice u kojoj 27-godišnjak stanuje sa suprugom pronađeno je još 17,5 kilograma marihuane te digitalna vaga i blagajna s 650 eura i 900 kuna.

Istraživanjem je policija obuhvatila osam osoba i utvrdila da je 27-godišnjak kupovao marihuanu od 28-godišnjaka i 26-godišnjaka te je potom prepakiranu skrivao kod četvrtoosumnjičenog 27-godišnjaka.

Dvojica muškaraca koji su 27-godišnjaku prodali marihuanu, osim te droge, nabavljali su i kokain koju su skrivali kod druge dvojice osumnjičenih u dobi od 26 i 28 godina. Kokain su zbog dobivanja na masi miješali s manitolom i prodavali ga zajedno s 28-godišnjakom na zagrebačkom području.

U kući 28-godišnjaka policija je pronašla 66 grama kokaina, 24 grama manitola i dvije digitalne vage s tragovima kokaina. Pretragom domova ostalih osumnjičenih pronađena je digitalna vaga, 71 komad streljiva i mobiteli kojima su se koristili prilikom raspačavanja droge.

Policija je utvrdila i da je prvoosumnjičeni 27-godišnjak prodao kilogram marihuane 26-godišnjaku i 100 grama marihuane 24-godišnjaku koji su marihuanu prodavali krajnjim konzumentima. Za drugoosumnjičenog je također utvrđeno da je prodao 150 grama marihuane još jednom osumnjičenom radi prodaje konzumentima.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙