FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trojica pljačkaša uhićena, trojica u bijegu

Autor: dspo
POREČ, 10. veljače 2011.(Hina) - Policija je uhitila tri osobe koje povezuje s pljačkama bankomata u Svetom Lovreču i Tinjanu, a trojica, čiji je identitet poznat policiji, u bijegu su i za njima se traga, izvijestili su predstavnici istarske policije na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Poreču.

Po riječima glasnogovornika PU-a Valtera Opašića jučer su uhićeni 19-godišnjak iz Poreča, 22-godišnjak iz Tara te 20-godišnjak iz Poreča, a pretragom stanova i prostora kojima se uhićenici služe policija je pronašla više od 28.000 kuna za koje se sumnja da su ukradene.

Pronađena su i dva motocikla marke "kawasaki" i "yamaha" te odjeća i obuća za koje se sumnja da su kupljeni ukradenim novcem, a ostatak su, kako navode u policiji, potrošili na kocku i večernje provode.

Iz bankomata u Tinjanu, opljačkanu potkraj siječnja, ukradena je veća količina novca, a jučer je u pljački bankomata u Svetom Lovreču ukradena manja svota novca. Po policijskim podatcima pljačkaši su u bankomate u Tinjanu i Svetom Lovreču ubacili smjese plinova acetilena i kisika i zapalili, što je izazvalo eksploziju koja je razbila bankomate. Policija ih tereti za kaznena djela teške krađe, ali i za dovođenje u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Osim toga policija ih povezuje i s više kaznenih djela imovinskog kriminala u Istarskoj županiji. Kriminalistička istraga se nastavlja.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙