FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena dokumentacija za popis stanovništva

Autor: dpos
ZAGREB, 24. veljače 2011. (Hina) - Javno predstavljanje tehničke dokumentacije za popis stanovništva, koje su organizirale Državna geodetska uprava (DGU) i Državni zavod za statistiku (DZS) održano je danas u Zagrebu, izvijestio je DZS.

Predstavnicima županija, gradova i općina DGU je predstavila izrađenu dokumentaciju na temelju koje će se provoditi popis, a kako se navodi, tehnička dokumentacija sadrži pregledne kartografske prikaze i popise koji omogućuju organizaciju popisa stanovništva te dokumente što će ih dobiti popisivači, kako bi se mogli orijentirati u prostoru i popisati točno određene popisne jedinice.

Prikupljenim podatcima ažurirane su složene Baze podataka DGU, a nakon provedene kontrole kvalitete izrađena je tehnička dokumentacija, koja će tijekom sljedećega tjedna biti isporučena županijama i Gradu Zagrebu.

Glavni nositelj i organizator popisa je Državni zavod za statistiku, koji podsjeća, kako je popis stanovništva najveće istraživanje statističkih ureda diljem svijeta i najopsežniji izvor podataka o stanovništvu, kućanstvima, obiteljima i stanovima. Prikupljeni podatci omogućuju sagledavanje slike društva u određenom trenutku i analizu promjena višegodišnjem razdoblju, navodi se u priopćenju.

Popisivanje će se provesti od 1. do 28. travnja, a u radove na popisu je uključeno više od 17 tisuća ljudi. Popisom će se prikupiti podatci o broju, teritorijalnom rasporedu i sastavu stanovništva, a podatci su, kako se navodi, potrebni za gospodarsko-socijalnu razvojnu politika te znanstvenih istraživanja.

DZS ističe kako će se podatci o stanovništvu prikupljati prema demografskim, ekonomskim, obrazovnim i drugim obilježjima.

Prvi rezultati popisa bit će objavljeni do kraja lipnja, a obuhvatit će podatke o ukupnom broju popisanih osoba te ukupnom broju stanovnika, kućanstava i stambenih jedinica, na razini države, županija, gradova, općina i naselja, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xmkov ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙