FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s izaslanstvom Srpskog demokratskog foruma

Autor: nkot
ZAGREB, 27. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Srpskog demokratskog foruma (SDF), koje ga je upoznalo s organizacijom i djelovanjem SDF-a te istaknulo važnost ubrzavanja održivog povratka, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

U tom kontekstu bila je naglašena potreba regionalne suradnje Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u pitanjima obnove i povratka izbjeglica, dodaje se.

Razgovaralo se i o problemima u provođenju Zakona o nacionalnim manjinama te važnosti pružanja besplatne pravne pomoći kao i djelovanja lokalnih i regionalnih samouprava u ostvarivanju prava nacionalnih manjina.

Predsjednik Josipović naglasio je značaj ostvarivanja manjinskih prava za demokratski život Hrvatske te istaknuo važnost slobodnog izražavanja identiteta za pripadnike manjinskih zajednica u kontekstu nadolazećeg popisa stanovništva.

Izaslanstvo SDF-a, u čijem sastavu su bili predsjednik Upravnog odbora SDF-a Veljko Džakula, izvršni direktor Ljubo Manojlović i Drenko Graćeša, član SDF-a, pozvalo je predsjednika Josipovića na obilježavanje dvadesete obljetnice djelovanja SDF-a u jesen ove godine, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙