FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pack: BiH u ožujku mora dobiti novu vlast

Autor: rmav
SARAJEVO, 23. veljače 2011. (Hina) - Zastupnica u Europskom parlamentu i izvjestiteljica tog tijela za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack pozvala je u srijedu u Sarajevu političare u BiH da se napokon dogovore o uspostavi nove vlasti u toj zemlji upozorivši kako je nužno da se taj proces okonča tijekom ožujka.

Pack, koja u BiH boravi u radnom posjetu predvodeći izaslanstvo Povjerenstva za obrazovanje i kulturu Europskog parlamenta, kazala je novinarima kako sadašnje stanje pokazuje da su političke stranke u BiH i njihovi čelnici u prijeporima oko sastava nove vlasti očevidno zaboravili na stvarne interese građana koji su za njih glasovali na izborima u listopadu 2010. godine tražeći prije svega nastavak reformi koje bi zemlju približile Europskoj uniji.

"Nužno je vlast u BiH uspostaviti do kraja ožujka", kazala je Pack podsjetivši kako tada istječu rokovi do kojih, primjerice, u Federaciji BiH treba usvojiti novi proračun bez kojega nema financiranja vitalnih javnih službi.

"Ova zemlja nije Belgija i ovakvo stanje si ne može dopustiti", kazala je europska parlamentarka.

Pack je također kritizirala stanje u obrazovnom sustavu unutar BiH ocijenivši kako je ono bez potrebe opterećeno politikom i međunacionalnim podjelama.

"Ta podjela mora prestati", kazala je Pack posebice upozoravajući kako je neodrživo da u maloj zemlji kakva je BiH praktično postoji trinaest odvojenih obrazovnih sustava označenih entitetskim odnosno granicama županija unutar Federacije BiH, a da uz to na državnoj razini među njima nema nikakve koodinacije.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙