FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - zemlja partner na sajmu turizma u Beogradu

Autor: dsta
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Hrvatska će na ovogodišnjem 33. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će se održati od 24. do 27. veljače, sudjelovati kao zemlja partner te posebno biti predstavljena kao turističko odredište, a hrvatska se turistička ponuda predstavlja od 23. do 27. veljače i na turističkom sajmu FREE u Muenchenu, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, prema najavama organizatora, sudjelovat će 885 izlagača iz 43 zemlje.

Na hrvatskom će štandu od 220 četvornih metara, pored predstavljanja opće hrvatske turističke ponude, nastupit i više suizlagača turističkih tvrtki i zajednica.

Prošle je godine Hrvatsku posjetilo gotovo 90 tisuća turista iz Srbije ili 1,9 posto više nego u godini prije, a ostvarili su 481 tisuću noćenja, što je 3,2 posto manje nego u 2009. godini.

"Želimo da snažnija nazočnost ove godine i poslovna radionica, koju ćemo imati na beogradskom sajmu turizma, organizirana u suradnji sa srbijanskim partnerima, omogući daljnji rast", istaknuo je na najavnoj tiskovnoj konferenciji 11. veljače u Beogradu direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić dodajući kako se u vremenu koje dolazi očekuje značajan rast svih rezultata iz Srbije prema Hrvatskoj, kao i iz Hrvatske prema Srbiji.

Hrvatska turistička ponuda predstavlja se od danas do 27. veljače na sajmu FREE u Muenchenu, jednom od najznačajnijih turističkih sajmova u Njemačkoj i Europi.

S obzirom da su Bavarci naši vjerni gosti, sajam u Muenchenu od posebne je važnosti za Hrvatsku. U sklopu štanda od 260 četvornih metara, uz opću turističku i nautičku ponudu, Hrvatska turistička zajednica pružila je mogućnost nastupa brojnim suizlagačima.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙