FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Braniteljska akcija se nije ogradila od Leovca

Autor: mvra
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Građanska inicijativa Braniteljska akcija, koja je u nedjelju u Grubišnom Polju organizirala skup potpore hrvatskim braniteljima Tihomiru Purdi i Veljku Mariću, demantirala je danas da je jučer poslala dopis u kojem se ogradila od istupa Mladena Leovca, tvrdeći da joj je jučer "napadnuta službena e-mail stranica" s koje je taj dopis s neistinitim činjenicama poslan medijima.

U toj izjavi, za koju Miro Moro iz Braniteljske akcije tvrdi da nije njihova, navodi se da se Braniteljska akcija ograđuje od istupa Mladena Leovca jer je skup koji je trebao biti apolitičan iskoristio za prenošenje političkih stajališta svoje stranke - Hrvatske stranke prava (HSP).

"Najoštrije demantiramo takvu izjavu i osuđujemo takvu vrstu napada na nas kao istinske branitelje", rekao je danas Miro Moro na konferenciji za novinare.

Moro je rekao da je Leovac na skupu govorio u ime Braniteljske akcije i da stoje iza svake riječi koju je izgovorio. Također tvrdi da je Leovac svoj mandat u stranici stavio na raspolaganje.

"Braniteljska akcija je potpuno apolitična, ne djeluje pod okriljem ni jedne političke stranke ili udruge, te se ograđujemo od svakog pokušaja politiziranja našeg djelovanja", rekao je Moro.

Na skupu u Grubišnom Polju, Leovac je za zatvaranje hrvatskih branitelja optužio predsjednicu vlade Jadranku Kosor. "Nekad majka, a danas maćeha hrvatskih branitelja 2007. je bila ministrica hrvatskih branitelja i imala je u rukama spise o optuženim braniteljima", rekao je Leovac.

Za izjavu Jadranke Kosor koja je rekla da je "ta maćeha za tu trojicu koji su govorili osigurala putem zakona o pravima hrvatskih branitelja iz 2005. respektabilne mirovine", Moro je rekao da je Kosor u krivu jer je svaki član Braniteljske akcije časno zaradio svoju mirovinu.

Vezano uz izjavu predsjednice vlade Jadranke Kosor da je zveckanje oružjem neprihvatljivo budući se na skupu spominjalo oružje, Moro je rekao da je Braniteljska akcija nastala kao revolt prema neaktivnosti raznih udruga i političkih stranaka koje nisu stale u zaštitu hrvatskih brabnitelja i svakog građana.

"Ako to predsjednica vlade smatra zveckanjem oružjem i poziv na rušenje zakonski izabrane vlasti putem oružane pobune onda je u krivu", kazao je Moro.

(Hina) xmvr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙