FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija do daljnjega ne sudjeluje na sjednicama Arapske lige

Autor: vrad
KAIRO, 22. veljače 2011. (Hina/AFP) - Sudjelovanje Libije na sjednicama Arapske lige obustavljeno je, izvijestila je u utorak ta panarapska organizacija nakon izvanredne sjednice.

"Vijeće Arapske lige odlučilo je obustaviti sudjelovanje libijskih izaslanstava na sjednicama Arapske lige i u svim organizacijama u nadležnosti tog tijela sve dok libijske vlasti ne ispune zahtjeve" libijskog naroda i ne "zajamče njegovu sigurnost", ističe se u priopćenju toga tijela.

Na sjednici u Kairu izaslanici 22 arapske zemlje rekli su također da će na susretu ministara Lige 3. ožujka u Kairu preporučiti da se razmisli o isključenju Libije iz članstva u toj organizaciji, po priopćenju.

Vijeće ocjenjuje da je "ispunjenje ambicija, zahtjeva i očekivanja arapskih naroda u svezi sa slobodom, demokratskim reformama, razvojem i pravosuđem zakonito i da je riječ o pravu koje se mora poštovati", dodaje se u priopćenju.

Deklaracija Arapske lige objavljena je u trenutku kada je pukovnik Moamer Gadafi rekao na televiziji da neće podnijeti ostavku i da će ugušiti narodnu pobunu u svojoj zemlji.

Libijski čelnik vlada tom zemljom željeznom šakom već gotovo 42 godine, pa je tako arapski i afrički čelnik koji najduže vlada.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙