FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački Ekonomski fakultet dobio EPAS akreditaciju

Autor: dmak
ZAGREB, 21. veljače 2011. (Hina) - Prestižnu EPAS akreditaciju za svoj studij na engleskom jeziku (EBIP/BDiB) Europska federacija za razvoj menadžmenta (EFMD) dodijelila Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, priopćeno je danas iz Ekonomskog fakulteta.

Za Ekonomski fakultet i Sveučilište u Zagrebu akreditacija znači potvrdu akademske izvrsnosti, proširenje međunarodne suradnje i priznanje dosadašnjim naporima svih djelatnika Ekonomskog fakulteta. Studentima sveučilišnog programa EBIP/BDiB znači dodatnu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu rada. Akreditacija EPAS je dokaz da Ekonomski fakultet zagrebačkog Sveučilišta nastavlja ulogu vodeće obrazovne institucije u regiji, ističe se u priopćenju.

Predavanja na engleskom jeziku na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu izvode se već 11 godina. Prije šest godina Fakultet je razvio Preddiplomski studij na engleskom jeziku iz poslovne ekonomije (EBIP/BDiB - Bachelor Degree in Business) namijenjen hrvatskim i stranim studentima.

Početkom prosinca 2010. godine ekspertni tim EFMD-a obavio je vrednovanje programa prema rigoroznim kriterijima (www.efmd.org). EPAS akreditacija dodjeljuje se onim programima iz poslovne ekonomije i menadžmenta koji udovoljavaju kriterijima akademske izvrsnosti, povezanosti s praksom i međunarodnoj orijentaciji.

Tijekom posjeta ekspertni tim obavio je niz intervjua sa studentima, upravom fakulteta, nastavnicima, izvođačima programa, nositeljima pojedinih kolegija, stručnim osobama, alumni, gostima predavačima iz inozemstva i s predstavnicima iz gospodarstva.

Nakon pozitivnog izvještaja ekspertnog tima, Akreditacijski odbor EFMD-a na sjednici održanoj 9. veljače 2011. godine dodijelio je EBIP/BDiB programu EPAS akreditaciju, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙