FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada povukla prijedlog izmjena zakona o vodama

Autor: jnah
ZAGREB, 17. veljače 2011. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske je izvijestila Hrvatski sabor da povlači iz procedure Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, s Konačnim prijedlogom zakona i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva, s Konačnim prijedlogom zakona, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela današnje sjednice Vlade.

Prihvaćeno je Izvješće o provedbi Odluke Vlade Republike Hrvatske o mjerama za rješavanje krize u mliječnom sektoru od 26. lipnja i 30. listopada 2009. godine. Također je prihvaćeno Izvješće o provedbi Odluke o posebnim interventnim mjerama u sektoru proizvodnje goveđeg mesa od 19. veljače i 8. srpnja 2010. godine i Izvješće o provedbi Odluke o posebnoj interventnoj mjeri u sektoru proizvodnje svinjskog mesa, od 22. travnja 2010. godine.

Donesen je Zaključak u vezi s Privremenim ugovorom između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske za razdoblje do 1. siječnja 2013. godine. Privremeni Ugovor između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske utvrđuje javnu misiju i programske obveze te iznos i izvor sredstava za njihovo financiranje za razdoblje do 1. siječnja 2013. godine, temeljem Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji od 8. prosinca 2010. godine. HRT će svake godine nakon prve godine primjene ovog Ugovora, najkasnije do 1. lipnja, podnijeti izvješće koje su odobrili Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a, u kojem se izvješćuje u kojoj mjeri su ostvareni ciljevi i obveze iz ovoga Ugovora.

Ovaj privremeni Ugovor sklapa se za prijelazno razdoblje do 1. siječnja 2013. godine, odnosno do sklapanja Ugovora prema članku 13. Zakona o HRT-u. Polazište za ovaj Ugovor su Zakon o HRT-u, drugi zakoni i propisi te medijsko okruženje kakvo je poznato u trenutku sklapanja Ugovora imajući u vidu odredbe članka 49. stavka 1. Zakona o HRT-u. Obje ugovorne strane mogu predložiti sklapanje izmjena i dopuna ovog Ugovora zbog nepredviđenih programskih i financijskih događaja, odnosno ako se okolnosti promijene u tolikoj mjeri da utvrđena zadaća javne radiotelevizije i njezino financiranje više nisu prikladni.

Donesena je Odluka o utvrđivanju interesa Republike Hrvatske za rekonstrukciju Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza I. kategorije „Karasovići“ na državnoj cesti D-8. Interes Republike Hrvatske ogleda se u tome što je u cilju osiguranja optimalnih uvjeta za rad graničnih službi potrebno rekonstruirati granični prijelaz I. kategorije „Karasovići“, kao sastavni dio Projekta „Unaprjeđenje četiri odabrana dugoročna veterinarska i fitosanitarna granična prijelaza“ iz Programa IPA 2009. Također, Interes Republike Hrvatske iz ove Odluke utvrđuje se na temelju pravomoćne lokacijske dozvole od 9. prosinca 2009. godine i izmjene lokacijske dozvole od 27. siječnja 2010. godine, izdanih od strane Dubrovačko -neretvanske županije, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Dubrovnik i parcelacijskog elaborata od 14. studenoga 2010. godine, izgrađenog po „HABITAT GEO“ d.o.o. iz Dubrovnika, ovjerovljenog da je izrađen u skladu s lokacijskim dozvolama i katastarsko-geodetskim propisima.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙