FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić bit će na zasjedanju CCEE-a u Beogradu

Autor: ipet
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i potpredsjednik Zajedničkog odbora Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) sudjelovat će, na poziv beogradskoga nadbiskupa i metropolita Stanislava Hočevara, na godišnjem zasjedanju CCEE-a i Konferencije europskih Crkava (KEK) što će se održati u Beogradu od 17. do 20. veljače.

Glavna tema zasjedanja bit će "Nacionalni identitet i europske integracije", a na dnevnome redu bit će i teme o prisutnosti nomadskih naroda, ekumenizmu u istočnoj Europi deset godina nakon potpisivanja Ekumenske povelje, kao i o odnosima između kršćana i muslimana u Europi, priopćio je večeras Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U izaslanstvu CCEE-a bit će i predsjednik ostrogonsko -budimpeštanski nadbiskup kardinal Peter Erdoe, potpredsjednik nadbiskup Bordeauxa kardinal Jean-Pierre Ricard, biskup biskupije Terni-Narni-Amelia Vincenzo Paglia, biskup Oradea Bercea Virgil i generalni tajnik Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (ComECE) Piotr Mazurkiewicz, te glavni tajnik CCEE-a i njegov zamjenik Duarte da Cunha i Ferenc Janka.

Na sastanku će KEK predstavljati predsjednik mitropolit Francuske Emmanuel, potpredsjednici biskup Christopher Hill i Cordelia Kopsch, mitropolit Austrije Michael, pastor Pravoslavne crkve u Finskoj Rauno Pietarinen, dr. Joanna J. Matuszewska iz Evanđeoske Reformirane crkve u Poljskoj, pastor dr. Katharina Schachl iz Reformirane crkve u Francuskoj, kao i privremeni generalni tajnik KEK-a dr. Viorel Ionita, direktor KEK-a pastor Ruediger Noll i izvršna tajnica za ljudska prava i komunikacije KEK-a Elizabeta Kitanović.

Zasjedanje će završiti u nedjelju, 20. veljače, misnim slavljem u beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije koje će predvoditi kardinal Peter Erdoe, homiliju će održati kardinal Josip Bozanić, a njime će se obilježiti treća obljetnica smrti nadbiskupa i prvoga metropolita beogradskog mons. Franca Perka.

(Hina) pp/xipet yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙