FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH traži smjenu ravnateljice HZZ-a

Autor: dsta
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) drži kako je nedopustivo da hrvatska javnost dva tjedna čeka i ne zna podatak o više od 334 tisuće nezaposlenih te pita tko prikriva crne statistike i traži smjenu ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

SSSH u današnjem priopćenju pita da li istinom o 334.326 nezaposlenih manipulira HZZ ili svjesno bolnu istinu skriva Vlada.

"Pokušaj da se ova istina prikrije zaslužuje ne samo javnu osudu, već trenutnu smjenu ravnateljice Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. Zavod je javna služba i stoga je nedopustiva manipulacija javnosti prikrivanjem podataka o stvarnom broju nezaposlenih radnika", naglašavaju iz SSSH.

Napokon se, kako navode, zna ono što SSSH naslućuje - "gospodarski oporavak" plaća se gubitkom radnoga mjesta, nesigurnošću obitelji, praktično nikakvim šansama da (školovana) djeca nađu pristojan posao".

"Brojka od 334.326 nezaposlenih osoba (koji je Hrvatski zavod za zapošljavanje pokušao sakriti) kazuje o 334 tisuće ljudi koji nemaju šansu sebi i svojim obiteljima osigurati ljudski pristojan život, a svojoj djeci pružiti perspektivu", upozoravaju iz SSSH.

Sindikalisti smatraju i da porast nezaposlenosti i nemoć da se taj trend zaustavi zahtijeva ponajprije suočavanje s realnošću, analizu i oblikovanje usklađenih (protu)mjera kako bi se stvarno gorući socijalni, ekonomski i politički problem Hrvatske počeo rješavati.

"Prikrivanjem podataka to se ne postiže, ma koliko to nekome odgovaralo", poručuju iz SSSH.

Napominju da ne znaju razloge za takav neetički i neprofesionalan postupak Zavoda. "Možda je bila u pitanju 'sugestija odozgo', možda samostalna procjena, možda nešto treće??? Jedini način sprječavanja daljnjih pokušaja ove i drugih javnih službi da više služe interesu politike a manje interesu građana, jest jasan zahtjev za ostavkom najodgovornijih", zaključuje se u priopćenju SSSH

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙