FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: otpušteni vojnici prosvjedovali u Sarajevu

Autor: rmav
sarajevo, 16. veljače 2011. (Hina) - Oko tisuću bivših pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su prije dvije godine otpušteni iz djelatne vojne službe, sudjelovalo je u srijedu na prosvjednom okupljanju u središtu Sarajeva tražeći da im se omogući umirovljenje ili da im se isplate otpremnine za koje drže da su im protuzakonito uskraćene.

Bivši profesionalni vojnici, kojima je služba u oružanim snagama prestala po sili zakona zbog navršenih godina, pred sjedištem parlamenta i ministarskog vijeća BiH glasno su negodovali prozivajući ministra financija Dragana Vrankića kojega smatraju izravnim krivcem za blokiranje isplate otpremnina koje su im obećane.

Parlament BiH je 2010. donio zakon koji vojnicima otpuštenim zbog navršenih godina starosti jamči mirovine odnosno otpremnine, no to pravo nitko od njih do sada nije uspio ostvariti jer entitetski zavodi mirovnskog osiguranja nisu dobili jamstva da će im novac za to biti osiguran iz državnog proračuna.

Najavili su kako će, ne odgovori li se pozitivno na njihove zahtjeve, blokirati prilazne ceste planinama oko Sarajeva na kojima se od 21. do 26. veljače treba održati Svjetsko vojno prvenstvo u skijanju.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙