FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s upravom HAZU-a

Autor: dpos
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s članovima novoizabrane uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Čestitavši im na izboru, predsjednica vlade je istaknula da je HAZU znanstvena i moralna vertikala hrvatskog društva te je poduprla HAZU-ove aktivnosti. Također ih je izvijestila o vladinim aktivnostima glede završetka pregovora s Europskom unijom te u gospodarskom oporavku i borbi protiv korupcije, priopćeno je iz vlade.

Članovi uprave HAZU-a kazali su kako smo svi zajedno naraštaj koja ima privilegiju obilježiti završetak pregovora s Europskom unijom i 20. obljetnicu hrvatske samostalnosti. Interes Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti je opći i stoga ona posebno podupire nastojanja vlade u gospodarskom oporavku. Hrvatska kulturna, znanstvena i istraživačka dostignuća dokazuju da smo narod duge povijesti i bogate kulturne baštine, čime ćemo pridonijeti bogatstvu naslijeđa zemalja Europske unije kad postanemo njezinom 28. članicom, istaknuli su članovi uprave HAZU-a.

Pozvali su predsjednicu vlade na proslavu 150. obljetnice te ustanove, što je ona prihvatila, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙