FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kusić: premijerka poduprla aktivnosti HAZU

Autor: ipet
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonko Kusić izjavio je da je predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, koja je danas primila čelništvo Akademije, poduprla njihov rad i potaknula ih na daljnje aktivnosti.

Premijerka Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima izaslanstvo HAZU na čelu s predsjednikom akademikom Kusićem. Nakon razgovora koji je, kako je rekao akademik Kusić, bio doista konstruktivan i srdačan , predsjednik HAZU kratko je za Hinu sažeo teme razgovora.

Istaknuo je da je glavni dojam razgovora uvjerenost da su Vlada i HAZU na zajedničkome zadatku - premijerka kao čelnica izvršne vlasti, a HAZU sa svojim radom koji, dodao je, pokazuje koliko je Akademija pridonijela kulturnom i znanstvenom identitetu Hrvatske.

Napomenuo je da je premijerka uočila da je Akademija u zadnje vrijeme počela važne projekte o društvenim, političkim i gospodarskim problemima i poduprla te aktivnosti te potaknula HAZU da ih pojača.

Po Kusićevim riječima, taj premijerkin poticaj je za Akademiju vrlo važan i ona je time počašćena. Dodao je da su razgovarali o brojnim temama koje su obilježile posljednja dva desetljeća u Hrvatskoj te o tomu što je sve učinjeno u tome razdoblju, odnosno koji su iskoraci učinjeni a nisu u javnosti dovoljno prepoznati.

Akademik Kusić najavio je da je premijerka Kosor prihvatila sudjelovati na proslavi velike obljetnice Akademije - 150 godina od njezina osnutka te govoriti na toj svečanosti što će se održati 29. travnja ove godine u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Izaslanstvo HAZU-a, u kojemu su bili i potpredsjednici akademici Velimir Neidhardt i Jakša Barbić, glavni tajnik akademik Pavao Rudan i tajnik HAZU Slobodan Kaštela, darovalo je premijerki Kosor četvrti svezak akademijine edicije "Hrvatska i Europa" pod nazivom "Moderna hrvatska kultura od preporoda do moderne - XIX. stoljeće".

(Hina) xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙