FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žestoke reakcije na vojnu podršku Mubarakovim reformama

Autor: mtro
KAIRO, 11. veljače 2011. (Hina/AFP) - Egipatski prosvjednici su u petak žestoko reagirali na vojne izjave podrške reformama koje je najavio predsjednik Hosni Mubarak, koji se zadržava na vlasti unatoč masovim prosvjedima u zemlji.

Tijekom emitiranja priopćenja na državnoj televiziji, jedan brigadir egipatske vojske ga je pročitao pred predsjedničkom palačaom u Kairu. Tim priopćenjem visoki zapovjednik podržava reforme koje je najavio Hosni Mubarak.

Većina prosvjednika okupljenih pred palačom nadala se da će im se vojska pridružiti i oni su reagirali bijesno i razočarano.

Isti brigadir je jamčio da se ne radi o državnom udaru i da vojska neće preuzeti vlast, te da će paziti na uvažavanje želja naroda u programu reformi režima.

Na trgu Tahrir, stotine tisuća prosvjednika već je počelo moliti tijekom objave poruke vojske i još nisu upoznati s njezinim sadržajem.

Prosvjednici su proveli jutro tražeći podršku od vojske i njihovo bi se razočarenje moglo izazvati slične reakcije kao kada su shvatili da predsjednik ne namjerava odstupiti.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙