FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 11. veljače

Autor: mcur
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 11. veljače:

ZAGREB - U nastavku 22. sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će raspraviti godišnje Izvješće Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, vodećeg strateškog tijela zaduženog za razvoj i vanjsko vrednovanje visokog obrazovanja, a koje je 2009. provelo vrednovanje četiriju novih preddiplomskih i devet novih diplomskih studija u RH. Pred zastupnicima bi se trebalo naći i financijsko izvješće Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje za 2009., a po kojemu je vidljivo da je utrošeno 1,4 milijuna kuna, te da su sredstva bila namijenjena naknadi za rad članovima Vijeća, ali i domaćim i inozemnim recenzentima koji sudjeluju u postupcima osnivanja novih visokih učilišta i novih studijskih programa u RH. Prije ove točke dnevnoga reda zastupnici bi trebali raspraviti i o prijedlogu da se 2011. proglasi "Godinom Ruđera Boškovića" u Republici Hrvatskoj. Za 12 sati najavljeno je glasovanje o dosad raspravljenim točkama. (9,30 sati, Trg sv. Marka 6)

(*)ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastat će se s članovima novoizabrane Uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (15 sati, Banski dvori). TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka.

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda trebalo bi odlučiti o osnovanosti USKOK-ove optužnice u slučaju "Offside" kojom se 21 nogometaš, trener i športski djelatnik terete za namještanja utakmica Prve hrvatske nogometne lige i prijevare u klađenjima. Na ročištu zatvorenom za javnost optužno vijeće pod predsjedanjem sutkinje Daniele Kustec ispitat će rezultate šestomjesečne istrage i dokaze na kojima se temelji USKOK-ova optužnica podignuta početkom prosinca prošle godine. Optužno vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti na doradu. Potvrdi li osnovanost optužnice, na sudu će se dogovoriti pripremno ročište pred novim vijećem koje treba odrediti početak suđenja te dokaze i svjedoke koji će biti ispitani na glavnoj raspravi (9 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Obilježavanje Europskog dana broja 112 i 20. godišnjice donošenja odluka da se stvori europski broj za hitne situacije 112. Središnja manifestacija Dana europskog broja 112 u Republici Hrvatskoj održat će se u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (12 sati, Trg bana Josipa Jelačića). Tom prigodom učenici te pripadnici hitnih službi i udruga građana koje se bave zaštitom i spašavanjem formirat će ljudski lanac u obliku broja 112 te će biti snimljena milenijska fotografija u okviru projekta Šime Strikomana. Jedinstveni broj 112 uveden je u Hrvatsku u veljači 2005.

ZAGREB - Promocija 895 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova u zvanje mentora i savjetnika. Na svečanosti će govoriti ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo, savjetnica predsjednika RH za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš i ministar znanosti, obrazovanja i športa Darovan Fuchs (14 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Glavaš, kronika jedne destrukcije" autora Drage Hedla (11 sati, Pavla Hatza 16).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave događaja - Hrvatska - za petak, 11. veljače.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmvr yjn/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙