FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o izvješću vijeća za visoko obrazovanje

Autor: vlar
ZAGREB, 10. veljače 2011.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspraviti godišnje Izvješće Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, vodećeg strateškog tijela zaduženog za razvoj i vanjsko vrednovanje visokog obrazovanja, a koje je 2009. provelo vrednovanje četiriju novih preddiplomskih i devet novih diplomskih studija u RH.

Te je godine provedeno i vanjsko vrednovanje osam visokih učilišta u Hrvatskoj, među kojima su bile tri visoke škole i pet veleučilišta, navodi se u izvješću uz napomenu da je dovršeno i vanjsko vrednovanje pravnih fakulteta, započeto 2008. godini.

Preporučeno je i izdavanje dopusnice za 72 nova sveučilišna programa, dok je za 13 novih studija i 4 nove visoke škole Nacionalno vijeće preporučilo uskratu izdavanja dopusnice.

Pred zastupnicima bi se sutra trebalo naći i financijsko izvješće Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje za 2009., a po kojemu je vidljivo da je utrošeno 1,4 milijuna kuna, te da su sredstva bila namijenjena naknadi za rad članovima Vijeća, ali i domaćim i inozemnim recenzentima koji sudjeluju u postupcima osnivanja novih visokih učilišta i novih studijskih programa u RH.

Prije ove točke dnevnoga reda zastupnici bi trebali raspraviti i o prijedlogu da se 2011. proglasi "Godinom Ruđera Boškovića" u Republici Hrvatskoj.

Za 12 sati najavljeno je glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

(Hina) xvl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙