FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PU dubrovačko-neretvanska: godišnje izvješće za 2010.

Autor: hspa
DUBROVNIK, 9. veljače 2011. (Hina) - Na današnjoj konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanske Policijske uprave (PU) načelnik Tonči Glumac je, podnoseći godišnje izvješće, kazao kako je lani prijavljeno 2141 kazneno djelo ili pet posto više nego 2009., a po ukupnoj razriješenosti kaznenih djela od 87 posto PU je u samu vrhu.

Prošle je godine prijavljen ukupno 1241 počinitelj kaznenih djela, a materijalna šteta se procjenjuje na gotovo 26 milijuna kuna, što je za pet milijuna više nego 2009.

Najviše je, 44 posto, kaznenih djela općeg kriminala s razriješenosti od 75 posto. Od težih kaznenih djela prijavljeno je jedno teško ubojstvo u Metkoviću i pokušaj ubojstva u Orebiću, a oba su razriješena.

Na cestama se dogodilo manje prometnih nesreća s poginulim sobama nego 2009. Od 16 poginulih devet je vozača, šest putnika u vozilima i jedan pješak, a najčešći uzrok nesreća su neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola. Prijavljena su 833 vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, a rekorder je vozač s 3,37 promila na Korčuli.

Zabrinjava što je maloljetnička delinkvencija porasla gotovo dvostruko u usporedbi s 2009.

Kaznenih djela iz područja zlouporabe droge manje je 17 posto nego 2009., no, kako je rečeno, prošle godine vođeno je nekoliko opsežnih kriminalističkih istraživanja nad više osoba koje su sudjelovale u nabavi i preprodaji većih količina različitih vrsta droge.

Na konferenciji za novinare upozoreno je kako PU-u nedostaje policajaca, pa ih, primjerice, na graničnim prijelazima nedostaje 25 posto.

(Hina) xhspa yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙