FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu počela ekshumacija žrtava iz II. svjetskog rata

Autor: mvra
ZAGREB, 8. veljače 2011. (Hina) - U Kustošijanskoj ulici u Zagrebu počela je ekshumacija ostataka žrtava iz Drugoga svjetskog rata, doznaje se od zagrebačke policije.

Ekshumacija je počela jučer po nalogu Županijskoga državnog odvjetništva i zasad je riječ o jednoj grobnici, potvrdila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

Zasad se nije moglo doznati kolika je ta grobnica, a u policiji kažu da im je ta lokacija poznata već šest mjeseci.

Ekshumacija se obavlja uz pomoć bagera i bit će nastavljena idućih dana, rekla je Bikić.

Na terenu su sudac istrage, zamjenik županijskoga državnog odvjetnika, vještak sudske medicine i zagrebački policajci, među kojima su i forenzičari.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je krajem siječnja u Saboru da policija i državno odvjetništvo istražuju komunističke zločine, pri čemu je istaknuo kako je nedopustivo da u Hrvatskoj ima 900 jama s mnogobrojnim žrtvama, za što nitko nije odgovarao.

Podatak o tijeku istrage tih zločina zasad se nije mogao dobiti u zagrebačkome Županijskom državnom odvjetništvu, kojemu je do 2001. zbog ratnih zločina koje su u Drugome svjetskom ratu počinili partizani podneseno devet kaznenih prijava, većinom protiv nepoznatih počinitelja.

(Hina) xmvr yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙