FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski novinar preminuo od posljedica ranjavanja

Autor: brad
KAIRO, 5. veljače 2011. (Hina/AFP) - Egipatski novinar Ahmed Mohamed Mahmud, ranjen vatrenim oružjem tijekom prosvjeda protiv egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, preminuo je u petak od posljedica ranjavanja, objavio je vladin dnevnik Al Ahram.

Al Ahram navodi da je 36-ogodišnji novinar umro nakon četiri dana tijekom kojih se nalazio u komi.

Prema navodima Odbora za zaštitu novinara (CPJ) sa sjedištem u New Yorku, Ahmed Mohamed Mahmud prvi je novinar koji je izgubio život od početka masovnih protuvladinih prosvjeda koji su započeli u Egiptu 25. siječnja.

Mahmud, koji je izvještavao za list Al Tavun, što ga izdaje zaklada Al Ahram, ranjen je snajperskim metkom dok je snimao prosvjede iz svoga stana smještenog u blizini trga Tahrir, središta masovnih prosvjeda.

Prema navodima CPJ-a, tijekom tjedna dogodilo se stotinjak izravnih napada na novinare ili lokalne medije, od čega desetak samo u posljednja 24 sata.

Egipatski ministar informiranja ustvrdio je u petak navečer kako su informacije prema kojima egipatske vlasti stoje iza napada na novinare lažne te je u priopćenju istaknuo kako su napadi na novinare "neprihvatljivi" te da su predstavnici stranih medija "dobrodošli u Egipat", dodajući da se trenutačno u toj zemlji nalazi više od tisuću stranih novinara.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙