FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: oporbena grupa poziva na nastavak prosvjeda

Autor: mhaj
KAIRO , 26. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Oporbena skupina koja djeluje pod nazivom "Pokret 6. travnja" pozvala je u srijedu na nastavak prosvjeda koji su u Egiptu počeli u utorak i u kojima su smrtno stradale tri osobe, prenose agencije.

Na društvenoj mreži Facebook grupa je pozvala Egipćane da se i danas okupe na glavnome kairskom trgu, gdje se u utorak, prema službenim informacijama okupilo 10.000 ljudi, tražeći "odlazak režima s vlasti". "Pozivamo sve da se okupe na trgu Tahrir u znak prosvjeda", piše na facebook stranicama, koji su organizatori, uz Twitter iskoristili za organizaciju prosvjeda.

"Nastavljanjem onoga što smo počeli 25. siječnja, izaći ćemo na ulice i tražiti pravo na život, slobodu i dostojanstvo", stoji, među ostalim u pozivu "Pokreta 6. travnja" te se poziva na nastavak prosvjeda" dok se ne udovolji zahtjevima egipatskog naroda.

Poziv je uslijedio samo nekoliko sati nakon što su snage reda tijekom noći, uz pomoć suzavca, potjerale više tisuća okupljenih na trgu Tahrir, smještenom u središtu Kaira i blizu brojnih zgrada državnih institucija.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙