FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schoenbrunn ponovo najbolji europski Zoološki vrt

Autor: sdje
BEČ, 2. veljače 2011. (Hina/APA) - Zoo u bečkom Schoenbrunnu ponovo je, u analizi britanskog zoološkog društva, proglašen "najboljim zoološkim vrtom Europe u 2010. godini", pretekavši glavne konkurente u Leipzigu i Berlinu, objavljeno je u srijedu u Beču.

Ovo je drugi put zaredom da je "Tiergarten Schoenbrunn", odnosno bečki zoološki vrt proglašen najboljim znanstveno vođenim zoološkim vrtom na kontinentu.

Ocjena kvalitete zasniva se na 26 kriterija. U to se ubrajaju držanje i njega životinja, raznolikost vrsta, zaštita vrsta, investicije, marketing, broj posjetitelja, zoopedagogija i osoblje. Voditelj istraživanja, britanski stručnjak Anthony Sheridan naglašava u svojoj ocjeni kako "jedinstvena kombinacija modernog pristupa držanju životinja u zoološkom vrtu i povijesni ambijent" čine posjet schoenbrunnskom zoološkom vrtu nezaboravnim užitkom.

Kao noviteti schoenbrunnskog zoo-a posebno se hvale ORANG.erija (kuća orangutana) i južnoamerički park zbog savršenog dizajna i ekološke izgradnje. Zoološki park objavio je već i sljedeće investicijske projekte. Generalna sanacija povijesne "Kuće majmuna" i obnova i proširenje prostora za polarne medvjede i žirafe.

Bečki zoološki vrt osnovan je 1752. godine na zemljištu palače Schoenbrunn kao carski zvjerinjak. Najstariji je zoološki vrt na svijetu.

(Hina) xsd ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙