FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kobak: nisam ugovarao cijene Agita

Autor: sobr
ZAGREB, 1. veljače 2011. (Hina) - Bivši predsjednik Uprave HŽ Holdinga Davorin Kobak izjavio je danas braneći se na zagrebačkome Županijskom sudu da nikada nije bio na sastanku na kojemu je tvrtka Agit, preko koje se po USKOK-ovoj optužnici izvlačio novac iz HŽ-a, ugovarala cijenu prijevoza tereta.

"Nikada nisam bio ni na jednom sastanku na kojem je Agit ugovarao cijenu, niti je to od mene u Agitu netko tražio, niti je za to bilo potrebe", rekao je Koban u nastavku suđenja u kojemu je optužen da je s direktoricom HŽ-ove tvrtke kćeri Agit Biserkom Robić, šefom prodaje te tvrtke Andrijom Sarićem i bivšim direktorom Željeznica Srbije Vladimirom Vasiljevićem od 2003. do 2008. pomoću lažnih faktura preko četiriju off-shor tvrtaka u Austriji i BiH iz HŽ-a izvukao 3,7 milijuna eura.

"U optužnici ispada da sam razgovarao s ljudima iz BiH kao da sam član neke mafije", požalio se Kobak tvrdeći kako kao izvršni direktor HŽ Cargo od 2002. do travnja 2004., kada je postao predsjednik Uprave HŽ Holdinga, nije imao utjecaja na ugovaranje cijena.

Potvrdio je da je Borka Trkulja iz Željeznica Republike Srpske opunomoćila njega i suoptuženu Biljanu Robić za raspolaganje novcem s računa tvrtke IVS, s kojom su se dogovorili krenuti u zajednički posao unajmljivanja vagona za sipke terete. No, kako posao nije krenuo, Kobak je ustvrdio kako nikada nije ni dizao novac s računa.

Bivši čelnik HŽ-a sa svojom obranom nastavit će sutra.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙