FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: iza prosvjeda branitelja stoji HDZ

Autor: dspo
PAZIN, 1. veljače 2011.(Hina) - IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu da se hrvatskim braniteljima manipulira te da iza njihovih prosvjeda u Vukovaru i diljem Hrvatske stojih HDZ.

"Hrvatskim braniteljima se manipulira, to se činilo 2001., to se čini i 2011. godine. Najžešći u tome je upravo Vladimir Šeks, koji sebe prepoznaje kao personifikaciju hrvatske državnosti", rekao je Kajin. Dodao je kako je siguran da se Šeks, nakon što se "posuo pepelom zbog izjava o novinarima koje je nazivao hijenama i piranama", "ne boji novinara, nego bivše novinarke Kosor".

Po njegovim riječima, poruke sa skupova branitelja, poput "Pustite Merčepa", "Operacija Vukovar još traje", "Bitka za Hrvatsku još nije gotova", jesu poruke iz arsenala HDZ-a. Kako je rekao, nitko na skupovima branitelja ne spominje 20 posto nezaposlenih u Hrvatskoj te državu "na rubu bankrota s kojom nitko u Europi ne želi imati posla".

Kajin je ustvrdio kako se u HDZ-u "vodi permanentni unutarstranački rat te da je Hrvatska postala talac HDZ-a".

"Bez Tuđmana, Sanadera i Kosor, Hrvatska bi bila daleko bolja i već bi bila u Europi", ocijenio je Kajin i spomenuo nedavnu premijerkinu izjavu po kojoj Hrvatska "bez Tuđmana ne bi došla do praga ulaska u Europsku uniju".

IDS-ov saborski zastupnik osvrnuo se i na slučaj Purda te se složio s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićevom da je njega i druge za koje je Državno odvjetništvo utvrdilo da se "nisu ogriješili o ratno pravo trebala još prije dvije godine zaštititi aktualna politika".

"Purda je postao političko pitanje, ali će odluku pravosuđa BiH svi morati poštovati", zaključio je Damir Kajin.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙