FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: Hrvati večeras napuštaju zemlju

Autor: vkla
ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - Dio djelatnika hrvatskog veleposlanstva u Kairu i dvadesetak hrvatskih državljana bit će u ponedjeljak navečer evakuirani iz Egipta austrijskim zrakoplovom, objavio je načelnik konzularne uprave Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Vinko Ljubičić.

"Uspjeli smo organizirati evakuaciju naših ljudi u suradnji s austrijskim veleposlanstvom u Kairu. Austrijanci su nam ponudili suradnju i izrazili spremnost da evakuiraju i naše državljane", kazao je Ljubičić.

Po njegovim riječima, evakuacija bi se trebala obaviti u večernjim satima preko Atene.

"U Ateni će naše ljude dočekati djelatnici hrvatskog veleposlanstva i pomoći im oko smještaja. U Hrvatsku bi trebali stići sutra tijekom dana", dodao je Ljubičić.

Objasnio je da su želju za evakuacijom izrazili većinom poslovni ljudi, njih do dvadesetak, a mnogi drugi hrvatski državljani vezani su obiteljski i zasad ne žele napustiti Egipat.

U Egiptu trenutno boravi i nepoznat broj hrvatskih turista, no agencije se dosad nisu obratile za pomoć MVPEI-ju.

"Agencije zasad nisu tražile pomoć, ali smo i za njih spremni organizirati evakuaciju", rekao je Ljubičić.

Neslužbeno se doznaje da je pomoć oko evakuacije Hrvata iz Egipta ponudio i Croatia Airlines. Također se doznaje da će austrijski i hrvatski državljani biti evakuirani vojnim zrakoplovom.

Među zemljama koje će evakuirati svoje građane iz Egipta ili su to već učinile su Njemačka, Australija, Kina, Grčka, Kanada, Indija, SAD, Švicarska, Turska, Nizozemska i Austrija.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙