FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalekovodu posao od 71 milijun eura

Autor: dsta
ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - Tvrtka "Dalekovod" iz Zagreba izvijestila je putem Zagrebačke burze da je dobila posao projektiranja i izgradnje 135 kilometara duge dionice novoga dalekovoda za ukrajinsku nacionalnu energetsku kompaniju Ukrenenergo, a vrijednost ugovorenih radova je 71 milijun eura.

U dugotrajnom procesu nadmetanja, Dalekovod je financijsku ponudu predao u svibnju lani, koje je provedeno u dugom stupnja (prvi stupanj predkvalifikacije, drugi stupanj podnošenje financijske ponude) sudjelovalo je 20 medunarodnih kompanija od kojih je njih samo sedam zadovoljilo uvjete te pristupilo javnom nadmetanju u drugom stupnju.

Dalekovod je posao dobio u konkurenciji sa šest uglednih medunarodnih kompanija (tri indijske, finska, španjolska i korejska kompanija) po pravilima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja ujedno kreditom financira projekt.

Vrijednost ugovorenih radova je 71 milijun eura, navodi se u priopćenju.

Duljina trase dalekovoda iznosi 135 kilometara i prolazi kroz regije Zhytomyri Kyiv prema transformatorskoj stanici 750 kV Kievska u sjevernom dijelu centralne Ukrajne.

Radovi će se odvijati u tri faze, pri čemu su prva i treća faza (projektiranje i izgradnja) obaveza Dalekovoda kao nositelja ugovora.

Očekivano trajanje radova je 20 mjeseci od potpisivanja ugovora, a završetkom radova omogućit će se nesmetana opskrba električnom energijom sjevernog dijela centralne Ukrajine.

Iz Dalekovoda naglašavaju da im je ovo već treći posao u Ukrajini. Nakon što je u studenom prošle godine potpisao ugovor za izgradnju dalekovoda 330 kV Dniester-Bar HVL, vrijedan 14,5 milijuna američkih dolara, prošli je tjedan Dalekovod dobio posao na proširenju i modernizaciji 330 kV transformatorske stanice Bar vrijedan 12,5 milijuna eura.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙