FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AU: Nužne su promjene u Egiptu

Autor: vrad
ADDIS ABEBA, 30. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Povjerenik Afričke unije za mir i sigurnost Ramtane Lamamra rekao je u nedjelju da su u Egiptu nužne reforme, u govoru prvog dana na susretu na vrhu predsjednika država AU-a u Addis Abebi.

"Pozorno pratimo prilike u Egiptu", rekao je Lamamra na tiskovnoj konferenciji. "Mislimo da su nužne promjene kako bi se ispunila narodna volja, a treba se raspravljati o gospodarskim reformama, socijalnim mjerama, a vjerojatno i o pitanjima u svezi s vladom", rekao je.

"AU mora poštovati suverenitet svojih država članica", podsjetio je povjerenik za kontinentalnu organizaciju koji je ipak istaknuo kako se "moraju spriječiti ljudski gubitci".

Glede pada režima Ben Alija u Tunisu Lamamra je ocijenio da je to "nesumnjivo narodna revolucija", izrazivši zadovoljstvo što ta zemlja "ide u dobrom smjeru sukladno volji naroda".

Usto je prilike u kojima je u Addis Abebi počeo s radom 16. summit predsjednika država AU-a nazvao "izvanrednim", misleći pritom na brojne krize diljem kontinenta. "I očekivanja su izvanredna (...) i nadamo se da će se ona odraziti u rezultatima summita" koji se završava u ponedjeljak, komentirao je.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙