FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pozitivan iskorak za trajnu zaštitu parka Mura Drava

Autor: agrb
ZAGREB, 29. siječnja 2011. (Hina) - Na konzultativnom sastanku s nevladinim udrugama u Ministarstvu kulture postignut je značajan pozitivan iskorak prema proglašenju trajne zaštite Regionalnog parka Mura Drava, do koje će uz suglasnost svih sudionika doći početkom veljače, priopćeno je danas iz tog ministarstva.

Osim predstavnika nevladinih udruga koje su sudjelovale u javnim raspravama u povodu proglašenja zaštite tog parka, na sastanku, održanom 28. siječnja, sudjelovali su saborska zastupnica Sunčana Glavak, predstavnici resornih ministarstava za vodno gospodarstvo, energetiku, zaštitu okoliša, te vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatskih voda i Državnog zavoda za zaštitu prirode.

Proglašenje Regionalnog parka neophodan je preduvjet za nastavak zajedničke hrvatsko-mađarske nominacije tog područja za UNESCO rezervat biosfere, te okosnica buduće regionalne suradnje u uključenju tih vodotoka na području drugih država, od Austrije i Slovenije do Srbije, u rezervat biosfere, stoji u priopćenju.

Provedena je i rasprava o projektima upravljanja vodama, a zaključeno je da se značajan napredak očekuje od Plana upravljanja vodnim područjima, koji će na sustavan, sveobuhvatan i suradnički način razmotriti sve elemente za održivo upravljanje vodama, uključivši zaštitu prirode na području Mure i Drave, dodaje se.

(Hina) pp/xagrb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙