FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječani u Noći muzeja vidjeli i grob iz željeznog doba

Autor: vsik
OSIJEK, 28. siječnja 2011. (Hina) - U Noći muzeja u Osijeku posjetitelji su, uz brojne sadržaje u Muzeju Slavonije i Galeriji likovnih umjetnosti, u Arheološkom muzeju razgledali sadržaj groba iz željeznog doba koji je otkopan u Batini u Baranji potkraj prošle godine.

Osim autentičnih predmeta iz tog groba, stara oko 10 tisuća godina, posjetitelji su vidjeli izložbu i videozapis o arheološkim istraživanjima na batinskom području.

Po riječima ravnatelja Arheološkog muzeja Zvonka Bojčića, i u ovogodišnjoj Noći muzeja velik broj ljudi posjetio je taj muzej, dodavši kako je prošle godine sva tri osječka muzeja posjetilo više od 10.000 ljudi.

Velik broj posjetitelja je razgledao i Muzej Slavonije i večeras otvorenu izložba berlinskog fotografa Dietmara Buhrera. On je fotografirao posjetitelje, a neke od fotografija, kazao je, uvrstit će u buduće izložbe. U tome muzeju moglo se razgledati i nekoliko stalnih izložbenih postava, među ostalim i „Ledenodobni sisavci“.

Galerija likovnih umjetnosti večeras je u znaku 22. slavonskog bijenala, u sklopu kojeg je održan i koncert pop-glazbe učenika Glazbene škole "Franje Kuhača". Posjet galeriji organiziran je i za gluhe osobe uz pomoć znakovnog jezika.

Večeras je otvoren i natječaj za najjbolju fotografiju Noći muzeja.

Priredba Noć muzeja u Osijeku organizirana je u sklopu 5. hrvatske manifestacije Noć muzeja, a traje od 18 sati do jedan sat iza ponoći.

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙