FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Program Noć muzeja u Dubrovniku

Autor: hspa
DUBROVNIK, 25. siječnja 2011. (Hina) - Noć muzeja u Dubrovniku, koja uključuje predavanja, prezentacije i izložbe te zabavne sadržaje, započet će 28. siječnja navečer otkrivanjem obnovljenih vratnica portala Kneževa dvora, najopsežnije restauracije tih vratnica od njihova postavljanja 1802. koja je trajala godinu dana i tijekom koje je vratnicama vraćena i njihova originalna boja.

U Kneževu dvoru na rasporedu su i predavanja o "zelencima", dubrovačkom dobrotvoru Pasku Baburici te o Dubrovniku u Domovinskom ratu. Dubrovačka dječica imat će se priliku družiti s pomorskim kapetanima u Pomorskom muzeju u tvrđavi Sv. Ivana, a organizirana je i prigodna izložba oglasnih plakata napravljenih 1941. za izložbu "Dubrovačko pomorstvo kroz vjekove".

U pomorskom muzeju bit će održano i predavanje o Ruđeru Boškoviću i dubrovačkom pomorstvu. U žitnici Rupe bit će priređeno predavanje s multimedijalnom prezentacijom u povodu izložbe Jelke Miš - Život posvećen baštini.

Program Arheološkog muzeja bit će realiziran u tvrđavi Revelinu, gdje će biti postavljena izložba "Rezultati istraživanja u tvrđavi Revelin" i "Djela Ivana Rabljanina".

Ovogodišnjoj priredbi Noć muzeja pridružuju se i Virtualni muzej grada Dubrovnika koji je također smješten u Revelinu. Posjetitelji će preko velikih zaslona moći "prošetati" ljetnikovcima i perivojima, "okretati" kovanice Dubrovačke Republike te "prošetati" do Stona i Konavala.

Program Noć muzeja izradilo je Stručno vijeće Dubrovačkih muzeja.

(Hina) xhspa ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙