FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković: povlačenje veleposlanika ne bi pomoglo Purdi

Autor: nbrc
ZAGREB, 27. siječnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković rekao je danas kako nije siguran da bi povlačenje veleposlanika iz bilo kojega grada pomoglo hrvatskome branitelju Tihomiru Purdi.

Jandroković je emotivnom ocijenio izjavu predsjednika udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Josipa Đakića, koji je danas rekao da će zbog slučaja hrvatskog branitelja Tihomira Purde zatražiti od hrvatske vlade da povuče veleposlanika iz Beograda.

"Čuo sam izjavu gospodina Đakića, mogu je shvatiti, ona je emotivna", rekao je Jandroković nakon sjednice vlade.

"Kada bi povlačenje veleposlanika iz bilo kojega grada pomoglo gospodinu Purdi, mi bismo to napravili", rekao je ministar i dodao kako nije siguran da je to mjera koja može pomoći.

"Mi ćemo iscrpiti sva pravna sredstva. Sve ćemo pratiti i postupati u interesima Hrvatske, ali i gospodina Purde", rekao je ministar.

Đakić je danas rekao da će zatražiti povlačenje veleposlanika kao prvi čin nezadovoljstva odnosom Srbije prema hrvatskim pravosudnim tijelima, naročito prema istražnim tijelima u Osijeku, koja su utvrdila da nema nikavih osnova za Purdinu krivnju. Također je iznio zahtjev HVIDR-e da se zamrznu diplomatski odnosi sa Srbijom dok se ne riješe pravna pitanja glede hrvatskih branitelja.

(Hina) xbn yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙