FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: Nove žrtve nasilnih prosvjeda

Autor: vrad
KAIRO, 26. siječnja 2011. (Hina/AFP) - U neredima koji prate dosad neviđene prosvjede u Egiptu, u srijedu navečer su poginuli jedan policajac i jedan prosvjednik, povećavši time broj žrtava u protekla dva dana prosvjeda na ukupno šest, objavili su medicinski izvori, a prenijele svjetske agencije.

Poginuli su u sukobima u četvrti u središtu Kaira, gdje su se strane međusobno gađale kamenjem, pošto je policija suzavcem pokušala rastjerati prosvjednike, dodaju izvori ne navodeći druge pojedinosti.

Desetine prosvjednika sukobile su se u srijedu navečer sa sigurnosnim snagama ispred zgrade ministarstva vanjskih poslova u Kairu, nakon čega ih je policija rastjerala suzavcem. Prosvjednici su provalivši vrata ušli u zgradu i zauzeli ured jednog od zaštitara, nakon čega ih je policija natjerala na povlačenje upotrijebivši suzavac.

U dva dana dosad neviđenih prosvjeda protiv režima predsjednika Mubaraka poginulo je šest osoba, četvero prosvjednika i dvojica policajaca.

Nasilni sukobi prosvjednika i snaga sigurnosti nastavljeni su u srijedu navečer i u Suezu, gdje su prosvjednici molovljevim koktelima i kamenjem napali zgradu poglavarstva grada. Broj ranjenih u Suezu, luci udaljenoj oko sto kilometara od Kaira, popeo se u srijedu navečer na više od 70, među kojima je i 15 policajaca, doznaje se iz bolničkih izvora.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙