FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelske NGO simbolično priznale palestinsku državu

Autor: mhaj
JERUZALEM , 26. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Odbor za koordinaciju šezdesetak izraelskih nevladinih organizacija koje podupiru mirovni proces "simbolično" je priznao postojanje palestinske države u "njezinim granicama iz 1967.", izvijestio je dužnosnik Odbora Ron Pundak.

"Odlučili smo na simboličan način priznati palestinsku državu u njezinim granicama iz 1967., s Jeruzalemom kao glavnim gradom dviju država, na način na koji je to nedavno napravilo nekoliko zemalja Južne Amerike", izjavio je Pundak, aludirajući na granice od prije izraelsko-arapskog šestodnevnog rata i okupacije Istočnog Jeruzalema, Zapadne Obale i Pojasa Gaze.

Pundak je predsjednik Odbora za koordinaciju foruma nevladinih organizacija koji čini šezdesetak izraelskih i četrdesetak palestinskih organizacija.

"Pozivamo izraelsku vladu da usvoje naše stajalište i upotrijebe ga kao temelj za pregovore", kazao je Pundak, koji je sudjelovao u pregovorima u Oslu o palestinskoj autonomiji 1993.

"Vrijeme je protiv pristalica mira, a svrha naše inicijative je potaknuti na nastavak pregovora, s obzirom na to da u ovome trenutku izraelska vlada to odbija", objasnio je.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙