FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena Ljubičićeva izložba "New Look Croatia"

Autor: mkov
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Izložba dizajnerskih radova Borisa Ljubičića "New Look Croatia", koja prikazuje koncept i projekt cjelovita vizualnog identiteta Republike Hrvatske, otvorena je večeras u Hrvatskom dizajnerskom društvu u Zagrebu.

Otvarajući izložbu, Ljubičić je istaknuo kako posjetitelje engleski naziv postava ne treba zbunjivati jer je dizajn projekt globalnoga tipa, a radi se zato da nas drugi razumiju.

Na nekoliko panoa radovi su tematizirani na devedesete godine, politička pitanja i autorove prijedloge novoga vizualnog identiteta Republike Hrvatske.

Izložba, u više od 200 projekata i ilustracija nastalih u proteklih dvadeset godina, prikazuje vizualni kod onako kako ga autor zagovara.

Dio izložbe su projekti nastali samoinicijativno, kao što je projekt državne zastave (1990.), novca (1993.) te putovnice, ali i cjelovit identitet Ministarstva kulture, Ministarstva europskih integracija, HRT-a, Hrvatske turističke zajednice.

Dizajener Boris Ljubičić (Sinj, 1945.) višestruko je nagrađivan, a poznat je po zalaganju za promicanje hrvatskoga identiteta utemeljena na "kockicama". U umjetničkom radu kombinira grafički dizajn i performans.

(Hina) xmkov ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙