FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Remi u derbiju prvenstva

Autor: vkov
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Derbi 9. kola državnog šahovskog prvenstva između Ante Brkića i Ivana Šarića nije donio odluku o novom prvaku Hrvatske. Poslije dugotrajne manevarske borbe partija je završena podjelom boda, pa u posljednja dva kola Ante Brkić ulazi s prednošću od pola boda.

S obzirom da u finišu ima i nešto slabije protivnike, Brkić je bliži naslovu prvaka. Veliki preokret dogodio se u borbi za treće mjesto. Zoran Jovanović i Robert Zelčić pretrpjeli su poraze, pa su ih pretekli Mladen Palac i Alojzije Janković. U izravnom okršaju Janković je nadigrao Jovanovića, Palac je odličnom igrom svladao Sašu Martinovića, a Zelčić je izgubio od Zdenka Kožula. U preostalim susretima Nenad Šulava je nanio novi poraz Ognjenu Jovaniću, a Goran Dizdar je opreznom igrom izborio pola boda protiv Hrvoja Stevića.

Rezultati 9. kola:

Kožul-Zelčić 1:0, Martinović-Palac 0:1, Janković-Jovanović 1:0, Šulava-Jovanić 1:0, Brkić-Šarić remi, Dizdar-Stević remi.

Poredak na ljestvici dva kola prije kraja:

Brkić 7,5 bodova, Šarić 7, Palac i Janković po 5, Stević, Jovanović i Zelčić po 4,5, Martinović i Šulava po 4, Kožul 3,5, Dizdar 2,5 i Jovanić 2 boda.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙