FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah PH: Brkić prešao u vodstvo

Autor: rsal
MARIJA BISTRICA, 22. siječnja 2011. (Hina) - U 6. kolu šahovskog prvenstva Hrvatske u Mariji Bistrici Ante Brkić je postigao petu pobjedu i izdvojio se u vodstvu jer je Ivan Šarić zabilježio drugi remi.

U derbiju kola Brkić je odbio nalet Roberta Zelčića i postigao bolju topovsku završnicu, koju je preciznom igrom pretvorio u pobjedu. Šarić nije uspio probiti obranu Saše Martinovića, iako je u završnici imao tri vezana pješaka protiv skakača. Zanimljivo je da je remi sklopljen kad su na šahovnici ostali samo kraljevi. U burnoj taktičkoj partiji Zdenko Kožul je žrtvom figure izborio odlučujuću prednost protiv Ognjena Jovanića i drugom pobjedom donekle popravio loš plasman. Sa crnim figurama pobjedu je postigao i Nenad Šulava, koji je u složenoj manevarskoj borbi nadvisio Gorana Dizdara. U partijama Stević-Janković i Jovanović-Palac suparnici su se suviše respektirali i sklopili salonske remije.

Rezultati 6. kola:

Zelčić-Brkić 0:1, Dizdar-Šulava 0:1, Stević-Janković remi, Šarić-Martinović remi, Jovanić-Kožul 0:1, Jovanović-Palac remi.

Poredak na ljestvici:

Brkić 5,5 bodova, Šarić 5, Martinović i Zelčić po 3,5, Jovanović i Stević po 3, Palac, Janković, Šulava i Kožul po 2,5, Dizdar 1,5 i Jovanić 1 bod.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙