FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut ministra Mesića obitelji Ante Kuduza

Autor: nkot
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić izrazio je danas sućut obitelji pokojnog slikara - grafičara i dugogodišnjeg profesora na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti Ante Kuduza.

"U svojemu nadahnutom i plodonosnom umjetničkom djelovanju od početka 60-ih godina, kada je stupio na otvorenu umjetničku scenu, Ante Kuduz ostao je zapažen kao protagonist novog, otvorenog doba istraživanja apstraktne slike i stvaranja 'nove vizualnosti'", stoji u brzojavu sućuti.

Ministar ističe da je njegovo impresivno umjetničko stvaralaštvo okarakterizirano kao nov i moderan način interpretiranja vizualnih komunikacija te redefiniranje pojma slike i grafike, uz što je Kuduz paralelno razvijao vrlo visoke estetske i izvedbene standarde i u raznovrsnim kategorijama primijenjenih likovnih medija.

"Vrsnost njegova jedinstvenoga umjetničkog rada višestruko je prepoznata i nagrađivana na međunarodnim grafičkim manifestacijama na kojima je redovito sudjelovao.

Ante Kuduz ostat će nam u trajnom sjećanju kao nezaobilazna referentna pojava likovnoga svijeta te kao umjetnik visokih likovnih kriterija za kojega je grafika bila puno više način razmišljanja nego tehnike", stoji u izrazima sućuti ministra Mesića.

(Hina) xpp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙