FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 22. siječnja

Autor: dmak
ZAGREB, 21. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 22. siječnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će grupu građana na kavu (10 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241)

ZAGREB - Obilježavanje 4. hrvatskog Dana mimoza, javno zdravstvene kampanje prevencije raka maternice, koju u mnogim hrvatskim gradovima organizira Hrvatska liga protiv raka i Udruga za pomoć ženama u prevenciji i liječenju raka maternice "Zdravka". Cilj kampanje je educirati i informirati građane da se putem odgovornog spolnog ponašanja, edukacije, cijepljenja i probira zaštite od spolno prenosivih infekcija, uključujući i HPV infekciji koja uzrokuje rak vrata maternice. Kampanji u Zagrebu (od 10 do 14 sati, Preradovićev trg) pridružit će se i predsjednik Hrvatskog sabora Luke Bebića (11,30 sati).

ZADAR - Obilježavanje 18. obljetnice vojno- redarstvene akcije Maslenica, kojom je u tri dana oslobođeno petnaestak sela te bitne strateške točke kao što su Novsko ždrilo, zrakoplovna baza Zemunik, Zračna luka Zadar i Masleničko ždrilo, čime su ponovno spojeni sjever i jug Hrvatske, a srpski je agresor odbačen 13 kilometara od Zadra. Akcija je počela 22. siječnja 1993. ujutro, a u njoj je poginulo 18 hrvatskih branitelja i ranjeno je 158. U spomen na poginule vijenci će biti položeni u Kašiću (9,30 sati) i Islamu Latinskom (10,30 sati), a u podne će se u crkvi sv. Frane u Podpragu, općina Jasenice, služiti misa, nakon koje će nastupati lokalna kulturno-umjetnička društva. Memorijalni maraton Maslenica-Posedarje-Novigrad počet će u 12,30 sati. Obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenice ove se godine obilježava tri dana, i to u Zadru te u općinama Novigradu, Jasenicama, Posedarju i Starigradu-Paklenici na čijem se području izvodila. Obilježavanje je počelo je u petak, 21. siječnja tradicionalnom budnicom u Zadru.

SPLIT - Tri udruge profesionalnih ribara, "Naše more" iz Kaštela, "Mare Croaticum" iz Umaga i "Istarski ribar" iz Pule, održat će koordinirani prosvjed jer su nezadovoljni odnosom ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja prema teškoćama ribara. Prosvjed će se, pod geslom "Trenutak istine", održati istovremeno na devet mjesta: u Splitu, Šibeniku, Zadru, Rabu, Krku, Malom Lošinju, Rijeci, Umagu i Puli (početak u 12 sati). Predstavnici ribarskih udruga najavili su da će tražiti ostavku državnog tajnika u minstarstvu Tončija Božanića, zahtijevati proglašenje gospodarskog pojasa te da se zajamči cijena plave nafte od četiri kune po litri, te izraziti nezadovoljstvo pravilnicima za povlastice, gospodarski ribolov i očevidnike.

ZAGREB - Održat će se konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratskog foruma žena SDP, a članicama će se obratiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Prvi dio sjednice, u kojem će govoriti Milanović, bit će otvoren za javnost (11,30 sati, Iblerov trg 9).

VUKOVAR - Sjednica Glavnog odbora Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) (11 sati, hotel "Lav")

HAVIDIĆI - Obilježavanju blagdana Svetog Vinka u organizaciji područnog odbora HDZ-a Brezovica (u 10 sati, selo Havidići, Havidićka cesta), nazočit će predsjednik zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a Gordan Jandroković (10,30 sati).

RIJEKA - Premijera predstave "Život lude" u režiji gruzijskog redatelja Davida Dolashvilija, prema novelama japanskog pisca Ryunosuka Akutagawe, a u kopordukciji riječkog HNK Ivana pl. Zajca i HKD Teatra Rijeka (19,30 sati, HNK Ivana pl. Zajca).

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Dubravka Dadić

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙