FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: Visoki policijski dužnosnik uhićen zbog korupcije

Autor: mhaj
MOSKVA, 21. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnik ruske policije zadužen za borbu protiv korupcije Aleksander Bokov u petak je po nalogu moskovskog suda uhićen zbog optužbi za iznudu 46 milijuna dolara od jednoga poslovnog čovjeka.

Kao voditelj Ureda za borbu protiv organiziranog kriminala sa sjedištem u Moskvi, Bokov je predvodio najvažnije istrage o korupciji i skupinama organiziranog kriminala koje su djelovale diljem bivšeg Sovjetskog Saveza.

Slučaj Bokov ukazuje na razmjere korupcije u Rusiji, koja je na indeksu Transparency Internationala za prošlu godinu rangirana na 154. mjesto od 178 zemalja.

Bokov, čiji je registrirani godišnji prihod tijekom 2009. iznosio milijun rubalja (oko 33.000 dolara), osumnjičen je za iznudu 46 milijuna dolara, prenio je Reuters.

Glasnogovornik ruskoga istražnog povjerenstva Vladimir Markin rekao je za Interfax da je Bokov osumnjičen za iznudu spomenute svote 2005. od jednog ruskog biznismena. "Taj poslovni čovjek Bokovu je tijekom 2006. predao najmanje 4,5 milijuna dolara", kazao je Markin.

Policijski izvori na koje se poziva Interfax navode da je Bokov tim novcem kupio nekretnine na području Moskve, na Cipru i u Velikoj Britaniji.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev nedavno je rekao da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta ruskih vlasti.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙