FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carinici otkrili neprijavljenu robu vrijednu 2 milijuna kuna

Autor: dsil
RIJEKA,21. siječnja 2011.(Hina) - Carinarnica Rijeka je na kontejnerskom terminalu Brajdica otkrila i zaplijenila veliku količinu neprijavljene kozmetike, toaletnih proizvoda i donjeg rublja, sve krivotvorine poznatih robnih marki, a vrijednost robe se procjenjuje na oko dva milijuna kuna, izvijestili su predstavnici Carinarnice na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Službenici carinarnice su jedan od kontejnera na terminalu označili kao sumnjiv i skeniranjem utvrdili da u njemu nisu samo koferi, koji su bili deklarirana roba. Deklarirani koferi bili su u 487 od ukupno 687 koleta, ambalažnih pakiranja, a u ostalima je bila neprijavljena roba čija se vrijednost procjenjuje na oko dva milijuna kuna, izvijestili su na konferenciji za novinstvo pročelnik riječke carinarnice Ivan Kraljić i njegov zamjenik Andrej Franulović. Da je roba stavljena u ilegalni promet na hrvatskom tržištu, ukupno uskraćene carinske pristojbe iznosile bi oko 643.000 kuna.

Dodatnim pregledom utvrđeno je da je sva roba krivotvorena, a krivotvorene robne marke bile su "Calvin Klein", "Hugo Boss", "Dolce & Gabbana", "Chanel", "Giorgio Armani", "Gucci" i druge. Kontejner je u listopadu 2010. godine stigao brodom iz kineskog grada Ningbo a odredište mu je bilo Novi Sad.

Istragom će se utvrditi tko će biti kazneno prijavljen a krijumčarena roba će se uništiti, rečeno je.

U Carinarnici Rijeka tijekom protekle i ove godine zaplijenjena je krijumčarena ili krivotvorena roba iz 38 kontejnera namijenjena Hrvatskoj, Srbiji ali i drugim europskim zemljama. Carinici procjenjuju da je ukupna vrijednost te zaplijenjene robe 18,9 milijuna eura.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙