FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjegunac iz Italije pronađen u Bjelovaru

Autor: sobr
ZAGREB/BJELOVAR, 20. siječnja 2011. (Hina) - U akciji policije i carine na bjelovarskom je području otkrivena deseteročlana skupina koja je iz Italije dovezla po pet osobnih automobila i kampera te kombi, za koje nisu platili porez i carinu, a među osumnjičenima je i 55-godišnjak koji je u Italiji osuđen na 12 i pol godina zatvora.

Od glasnogovornika bjelovarske policije Dražena Medveda doznaje se da je protiv 55-godišnjaka na snazi međunarodna tjeralica koju je raspisao rimski Interpol zbog izbjegavanja odsluženja zatvorske kazne u Veneciji. No kako je riječ o hrvatskom državljaninu, pušten je na slobodu nakon obavijesnog razgovora, o kojemu će biti izviješćen Interpolov ured u Zagreb.

U policiji nisu željeli otkriti identitet osumnjičenika, niti zašto je i kada osuđen u Italiji.

U akciji otkrivanja deseteročlane skupine sudjelovalo je 30-ak policajaca i nekolicina carinika koji su od 14. do 18. siječnja pronašli i privremeno oduzeli pet osobnih automobila više i visoke klase, pet kampera i kombi. Jedan automobil je njemačkih registracijskih oznaka, a ostali s talijanskim pločicama.

Svi osumnjičenici su hrvatski državljani - najmlađem je 25, a najstarijem 72 godine.

U policiji kažu da osumnjičenici već dulje vrijeme u Hrvatskoj voze i posjeduju ta vozila, a da za njih nisu platili poreze i carinu.

Protiv desetorice osumnjičenika policija će podnijeti carinske prijave.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙