FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 21. siječnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 21. siječnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 21. siječnja.

VIROVITICA - U Virovitici se od 21. do 23. siječnja održava 16. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2011. kojega će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Zemlja partner Viroexpoa 2011. je Makedonija, a po prvi će se put na sajmu održati multilateralni poslovni susreti s predstavnicima makedonskih i srpskih tvrtki. Uz hrvatske tvrtke, svoje će proizvode izložiti 138 gospodarstvenika iz još 18 zemalja, a u sklopu sajma održat će se brojna predavanja i susreti (11,00 sati, sajamski prostor, Vukovarska 13).

ZAGREB- Projekt "Medijacija u rješavanju individualnih radnih sporova" bit će predstavljen u Uredu za socijalno partnerstvo. Predstavljanju će nazočiti ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik GSV-a Božidar Kalmeta, dopredsjednik Hrvatske udruge sindikata i dopredsjednik GSV-a Zdenko Mučnjak, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca i dopredsjednik GSV-a Damir Kuštrak i predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo u Republici Hrvatskoj Vitomir Begović (11,00 sati, Mesnička 23).

ZAGREB - U organizaciji internetske tražilice posla MojPosao održat će se dodjela nagrada "Poslodavac godine za osobe s invaliditetom za 2010. godinu". Cilj nagrade je isticanje poslodavaca s pozitivnim praksama i iskustvima u zapošljavanju osoba s invaliditetom. Nagrada će se dodjeljivati u u tri kategorije - prvu čine mali poslodavci, drugu srednji, a treću veliki poslodavci. U sklopu nagrada bit će predstavljen web portal za osobe s invaliditetom Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te priručnik za osobe s invaliditetom i priručnik za poslodavce. Web portal i priručnici su izrađeni u okviru projekta "Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada" čiji su korisnici HZZ i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (11,00 sati, Hotel The regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U hrvatskim kampovima je po podacima Kamping udruženja Hrvatske (KUH) u jedanaest mjeseci prošle godine boravilo ukupno 2,1 milijuna turista koji su ostvarili 14,1 milijuna noćenja, što je isto kao i prethodne godine, a najviše noćenja ili gotovo 32 posto u kampovima su ostvarili njemački turisti. Noćenja njemačkih turista u hrvatskim je kampovima u jedanaest mjeseci prošle godine bilo nešto malo više od 4,5 milijuna, čime su ti turisti ostvarili porast od 1,42 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Sveukupnim lanjskim rezultatima u kampovima njemački su turisti, po ocjeni KUH-a koju prenosi direktor te udruge Adriano Palman, dokazali iznova veliku i neupitnu važnost njemačkog tržišta za kamping u Hrvatskoj.

dežurni urednici:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙