FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Vrtovi Sunca": Antun Kralj smatra da nije raspravno sposoban

Autor: amat
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Zagrebački Županijski sud sutra bi trebao odlučiti je li jedan od optuženika u slučaju "Vrtovi Sunca" Antun Kralj sposoban pratiti raspravu ili zbog bolesti ne može dolaziti na sud kako tvrdi njegova obrana.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Koraljke Bumči do sutra bi trebalo proučiti liječničku dokumentaciju, poslušati mišljenje medicinskog vještaka i potom donijeti odluku.

Uz Antuna Kralja i njegova sina Antoana u tom su postupku optuženi bivši predsjednici dubrovačkog županijskog i općinskog suda Pero Miloglav i Ivo Besjedica te poduzetnik Pero Vićan.

USKOK je Miloglava optužio da je 2007. na poticaj vlasnika građevne tvrtke "Konel" Antuna i Antoana Kralja zlorabio položaj kako bi, zajedno s Besjedicom, s "Vrtova Sunca" skinuli plombu sa zabilježbe spora te tako tvrtki "Dubrovački Vrtovi Sunca" omogućili dizanje založnog zajma od 120 milijuna eura. Od tog kredita tvrtka "Konel" naplatila je 12 milijuna kuna za radove izvedene u "Vrtovima Sunca".

Navodne nezakonitosti u "Vrtovima Sunca" USKOK je otkrio istražujući slučaj "Pet zvjezdica" u kojem su otac i sin Kralj pokušali "reketariti" vlasnika dubrovačkog hotela "Bellevue" Gorana Štroka.

Kad je otkrivena ta afera, Besjedica je napredovao u karijeri pa je imenovan sucem županijskog suda u Dubrovniku, a u međuvremenu je suspendiran, kao i Miloglav, koji je nakon dužnosti predsjednika suda radio kao istražni sudac.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙