FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kepol nije na prodaju

Autor: dduk
ZAGREB/ZADAR, 20. siječnja 2011. (Hina) - Kepol-terminal nije na prodaju, a informacije o pregovorima o preuzimanju Kepola od strane bosanske Optima grupe nisu točne, rekao je za Hinu direktor zadarskog Kepol-terminala Bože Krce.

"Kepol svoju imovinu ne prodaje", kaže Bože Krce dodajući da je radi zajedničkih poslovnih aktivnosti s Optima grupom Kepol osnovao dvije tvrtke u Hrvatskoj.

Najavljuje gradnju terminala u Zadru, a kao suinvestitor Kepol će se pojaviti i u gradnji terminala u Bosanskom Brodu.

Današnje Nezavisne novine iz Banja Luke pišu da, Optima grupa iz Banja Luke, koja je u vlasništvu ruskog Zarubežnjefta, pregovora o preuzimanju naftnih terminala u Zadru planirajući novi prostor za plasman naftnih prerađevina, koji se proizvode u rafineriji u Bosanskom Brodu, na prekomorska tržišta. Pritom joj ne odgovaraju terminali u Pločama jer se u njima ne može skladištiti benzin nego samo dizel.

Prema postojećim planovima, rafinerija u Bosanskom Brodu do 2013. godine trebala bi postići godišnju preradu nafte od tri milijuna tona.

Kepol-terminal d.o.o. je poduzeće za skladištenje i trgovinu kemijskih proizvoda. Terminal je izgrađen 1971. godine i poslovao je u sklopu Vinilplastike, Chemotransa i Kepol d.d. te Ine. Od 2002. godine posluje kao samostalno poduzeće. Primarna djelatnost je skladištenje tekućih kemikalija i naftnih derivata.

Kepolov skladišni prostor za naftne derivate je ukupne zapremine 15,65 tisuća prostornih metara.

(Hina) xduk/xrmav yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙