FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Od 08,15 sati ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb. Zbog jake bure autocestom A1 na dionici Sveti Rok-Maslenica i državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila. Također zbog bure, na Krčkom i Paškom mostu te na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a na dionici Senj- Sveta Marija Magdalena još i za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorm (I. i II skupina). Jak vjetar usporava promet na autocesti Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na autocesti. Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a snijeg usporava promet mjestimice u Lici i Gorskom kotaru te Slavoniji, dok magla smanjuje vidljivost ponegdje u Dalmaciji, posebice na autocesti A1 između čvorova Šestanovac i Ravča. Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na nekim dionicama državnih cesta u Gorskom kotaru i Lici kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Na Jadranskoj magistrali (D 8), zbog oštećena kolnika na mostu Bistrina, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, vozila se propuštaju naizmjence. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema čekanja. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila. Ostali trajekti plove po redu plovidbe.

ZAGREB - Prevladavat će oblačno, a djelomično razvedravanje očekuje se na sjevernom Jadranu. U kopnenom području padat će većinom snijeg, najmanje u sjeverozapadnim krajevima, najviše u gorju, gdje je ponegdje moguć snježni pokrivač veći od 10 centimetara. Na Jadranu kiša, uglavnom na srednjem i južnom dijelu. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom, zatim i srednjem Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura, a na južnom Jadranu slabo i umjereno jugo. Najviša temperatura od -1 do 3, na Jadranu od 5 na sjevernom do 11 Celzijevih stupnjeva na južnom.

(Hina) xpp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙