FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastali se Westerwelle i Jandroković

Autor: dmus
ZAGREB, 19. siječnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu u Berlinu s potpredsjednikom njemačke Vlade i ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom, priopćeno je iz MVPEI-a.

Tijekom sastanka, navodi se u priopćenju, još su jednom potvrđeni odlični i tradicionalno prijateljski bilateralni odnosi između Hrvatske i Njemačke.

Ministar Jandroković, koji se nalazi u izaslanstvu predsjednika Republike Ive Josipovića prigodom službenog posjeta Saveznoj Republici Njemačkoj, zahvalio je Njemačkoj na stalnoj potpori koju pruža Hrvatskoj na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Westerwellea je izvijestio o tijeku hrvatskog pristupnog procesa te istaknuo kako je cilj Hrvatske dovršiti pregovore do kraja prve polovice ove godine. Naglasio je i odlučnost hrvatskih vlasti za ulaganjem svih potrebnih napora u cilju dovršetka preostalih reformi, kaže se u priopćenju.

Westerwelle je istaknuo otvorenu i snažnu potporu Njemačke što skorijem dovršetku pristupnog procesa i članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Njemački ministar osvrnuo se i na ovotjedno slanje eksplozivne naprave u paketu koji je zaprimljen u veleposlanstvu RH u Berlinu, osudivši taj čin i istaknuvši odlučnost nadležnih njemačkih tijela za što žurnijim otkrivanjem počinitelja, kaže se na kraju priopćenja.

(Hina) xdam ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙