FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dužnosnik crkve: Ruskinje se odijevaju kao striptizete

Autor: rtom
MOSKVA, 18. siječnja 2011. (Hina/AFP) - U Rusiji se žene odijevaju kao striptizete i šminkaju kao klaunovi, napisao je predstavnik Ruske pravoslavne crkve koji drži da bi propisi o odijevanju mogli stati na kraj takvoj pojavi.

"Problem je što se ljudi na ulici ponašaju kao da su u striptiz baru", napisao je Svevolod Čaplin, voditelj odjela za odnose crkve i društva u otvorenom pismu koje je objavila agencija Interfax.

"Žena jedva pokrivena odjećom ili našminkana kao klaun (...) zacijelo neće pronaći muškarca svog života, barem ne muškarca s minimumom inteligencije i samopoštovanja", tvrdi Čaplin.

On nije poštedio ni muškarce kojima zamjera što hodaju ulicama u kratkim hlačama i majicama, te je pozvao na donošenje pravilnika o odijevanju koji bi bio dobar za sve Ruse.

To nije Čaplinova prva kritika Ruskinjama jer je u prosincu izjavio da žene u kratkim suknjama koje se opijaju mogu jedino sebe optužiti budu li silovane.

Ljudmila Aleksejava, disidentica iz sovjetskog doba i aktivistica za ljudska prava, nazvala je Čaplinove zamisli "miješanjem u privatni život, a što je službeno zabranjeno ruskim ustavom".

Feministička skupina "Za feminizam" pokrenula je pak peticiju protiv diskriminacije ženama koju će predati patrijarhu Moskve Kirilu.

(Hina) xrt ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙